با چند اقدام ساده مانع هك شدن واي فاي خود شويد

البان ، مجموعه تعميرات موبايل در هر مكان در هر زمان

با چند اقدام ساده مانع هك شدن واي فاي خود شويد

با توجه به نياز امروزه اكثر افراد، استفاده از اينترنت و دسترسي به آن يكي از مهمترين مسائل مي باشد. يكي از راه هاي دسترسي به اينترنت واي فاي خانگي است. اين سيستم يك سيستم همه گير شده به طوري كه هنگام اتصال به واي فاي، زماني كه وارد تنظيمات مي شويد، با تعداد زيادي SSID يا همان نام هاي واي فاي هاي اطرافتان مواجه مي شويد. كه واي فاي شما نيز يكي از آنهاست. اين در دسترس بودن خطر هك شدن واي فاي شما را در پي دارد. در اين پست چند راه ساده و عملي براي جلوگيري از هك شدن واي فاي منزلتان آموزش خواهيم داد.

 

مرتبط: هك شدن در تلگرام

 

ابتداي كار

در ابتداي كار بايد وارد تنظيمات مودم خود شويد. براي اين كار در صورتي كه نمي خواهيد رمز واي فاي را دهيد مي توانيد از طريق شبكه واي فاي و با موبايل، تبلت يا لپتاپتان اين كار را انجام دهيد. اما چنانچه مي خواهيد رمز واي فاي را عوض كنيد حتما نياز به يك لپتاپ و يك كابل شبكه داريد تا از طريق كابل لپتاپ را به مودم متصل نماييد.

Image result for modem settings

تنظيمات مودم، ديجي دكي

خلاصه با توجه به اقدام مورد نظرتان به يكي از روش هاي بالا بايد اول به مودم متصل شويد و بعد در دستگاه متصلتان يك مرورگر اينترنتي باز كنيد. آدرس آي پي اكثر مودم ها ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ يا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ يا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۲۵۴ است. البته در برخي مودم ها هم آدرس آي پي و نام كاربري و رمز عبور آن نيز رويش نوشته شده. نام كاربري و رمز عبور اكثر مودم ها به صورت پيشفرض admin مي باشد كه توصيه اكيد داريم اولين كاري كه مي كنيد اين است كه اين رمز را تغيير دهيد!

بررسي مودم

وقتي به مودم وصل و وارد بخش مديريت آن شديد مي توانيد دستگاه هاي متصل به مودم را در بخش Attached Devices يا Device List ببينيد. در اينجا معمولا دستگاه هاي متصل با شماره آي پي يا مك آدرسشان نشان داده مي شوند. اگر ديديد كه تعداد دستگاه هاي متصل با واقعيت جور در نمي آيند، احتمالا يك مهمان ناخوانده در همسايگي شما دارد از اينترنتتان سواستفاده مي كند! مي توانيد از طريق گزينه هاي delete، remove يا block دستگاه ناشناخته را بيرون بيندازيد.

تنظيمات امنيتي

۱- براي نوع رمزگذاري خود از استاندارد رمزگذاري WPA2 تا خطر هك شدن واي فاي شما كاهش يابد. معمولا حالت پيش فرض WEP مي باشد كه يك استاندارد نسبتا قديمي است و به راحتي قابل هك شدن است.

۲- SSID يا همان واي فاي خود را مخفي (hidden) كنيد. وقتي اين كار را بكنيد، ديگر دستگاه هاي اطراف نمي توانند واي فاي شما را پيدا كنند تا بخواهند مبادرت به هك كردنش نمايند. نامي هم انتخاب كنيد كه به راحتي توسط ديگران قابل حدس نباشد. البته كساني كه بلد هستند اين گونه واي فاي ها را هم پيدا مي كنند، اما حرفه اي تر ها!

۳- WPS را خاموش نماييد. WPS يا WiFi Protected Setup يك پين كد يا عدد هشت رقمي است كه هنگام اتصال دستگاه جديد به واي فاي به كار مي آيد و دستگاه و مودم با رد و بدل كردن اين پين كدها، بهم متصل مي شوند. همين پين كدها مي توانند دريچه اي براي نفوذ و هك شدن واي فاي شما باشند.

۴- حتي الامكان از رمز عبورهاي پيچيده تر استفاده نماييد. طولاني باشد و كركترهاي غير حرفي هم در آن موجود باشند ($، %، & و …)

۵- مك آدرس ها را فيلتر نماييد. هر دستگاهي كه بخواهد به اينترنت وصل شود يك آي پي و يك مك آدرس دارد. اين مك آدرس منحصر به هر دستگاه است و به نوعي شناسه آن دستگاه در اينترنت است. معمولا اين آدرس در بخش تنظيمات هر دستگاه در بخش اطلاعات مربوط به آن دستگاه يافت مي شود. عبارتي ۱۲ كاركتري است كه هر دو كاركتر با يك : از هم جدا مي شوند. در بخش مديريت مودم تعيين كنيد كه چه مك آدرس هايي مي توانند به مودم شما متصل شوند. بنابراين هر مك آدرسي خارج از اين ليست نمي تواند به مودم شما وصل شود و اگر بخواهيد دستگاه مهمانتان را به مودم متصل كنيد بايد مك آدرس دستگاهش را وارد نماييد.

هك شدن واي فاي

مك آدرس، ديجي دكي

اميد است با رعايت اين نكات واي فاي خود را ايمن كنيد. براي راحتي كار مي توانيد به ترتيب اوليتي كه برايتان مطالب را آورده ايم شروع كنيد. از مورد يك شروع كنيد و اگر هك نشديد، لازم نيست كه موارد بعدي را اجرا كنيد و خود را به دردسر بياندازيد!

 

منبع: تعمير آيفون در حضور خودتان
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.