اين روزها انواع گوشي هاي جور وا جور با كارايي هاي مختلف و قيمت هاي مختلف در بازار عرضه مي شوند. قيمتها از ۱۰۰هزار تومان شروع مي شوند و حتي به چند مليون هم مي رسند. گاهي ادم دوست دارد با خريد گوشي دست دوم علاوه بر هزينه كمتر، گوشي بهتري را داشته باشد. اما نكته مهم اين است كه در خريد گوشي دست دوم بايد به چه چيزهايي توجه كرد؟ در اين پست تلاش مي شود تا شما را راهنمايي كنيم تا با درنظر گرفتن پارامترهايي بتوانيد بهترين خريد ممكن را داشته باشيد.
خواندني: تعميرات گوشي آيفون در محل
در ابتدا گوشي هاي دست دوم را به سه بخش مجزا تقسيم مي كنيم و درمورد خريد در هردسته توضيحاتي ارائه خواهيم كرد.
–
دسته اول: گوشي هاي دست دوم مرمت شده (refurbished)
اين دسته از بهترين گوشي هاي دست دوم براي خريد مي باشند! اينها گوشي هايي هستند كه به دلايلي به شركت سازنده بركشت داده شده اند. در شركت مربوطه تعمير مي شوند، كاملا تست مي شوند و بپس از تاييد نهايي با نوعي وارانتي به بازار برگردانده مي شوند. خريد گوشي مرمت شده همچون خريد يك گوشي نو است.
گوشي هاي مرمت شده در بسته بندي اوليه و با كليه تجهيزاتي كه يك گوشي نو دارد به فروش مي رود. بايد تلاش شود كه اينگونه گوشي ها حتما از جاهاي مطمئن و حتي الامكان از خود شركت خريداري شود تا احيانا در صورت وجود مشكلي بتوان كاري كرد، هرچند ادعاي شركت اين است كه اين گوشي ها هيچگونه مشكلي ندارند.
از نمونه هاي بارز اين دسته مي توان به گوشي هاي گلكسي نوت ۷ سامسونگ اشاره كرد كه بعد از كلي كش و قوس بلاخره نسخه مرمت شده آن با باطري ضعيفتر و همچنين قيمت پايينتر مجددا به فروش مي رود!
اين دسته از گوشي هاي دست دوم گران تر از ساير مدل ها مي باشند و همچنين همانطور كه گفته شد بايد از جاي مطمئن تهيه شوند. سايت هاي فروشگاهي خارجي مثل آمازون و ايبي اين نوع دسته بندي را در فروش اجناسشان دارند.
–
دسته دوم: گوشي هاي دست دوم تاييد شده
اين گوشي هاي از لحاظ قيمت در رتبه دوم قرار مي گيرند. گوشي هايي هستند كه از صاحبان قبلي گرفته مي شوند، تست و تاييد مي شوند و مجددا به فروش گذاشته مي شوند. از لحاظ كيفيت از نوع مرمت شده ضعيف تر هستند.
اين گوشي ها از لحاظ عملكردي كاملا تاييد شده هستند و حتي يك وارانتي كوتاه مدت هم خواهند داشت، اما از لحاظ ظاهري ممكن است خط و رنگ پريدگي هايي داشته باشند. ضمنا لزوما با جعبه و لوازم جانبي اوليه فروخته نمي شوند. در خريد گوشي هاي دستم دوم تاييد شده خيلي احتياط كنيد و به شرايط فروش و چيزي كه مي خريد كاملا توجه داشته باشيد. سايت هاي فروشگاهي خارجي مثل آمازون و ايبي اين نوع دسته بندي را در فروش اجناسشان دارند.
–
دسته سوم: گوشي هاي دست دوم
در اينجا منظور اين است كه خريد گوشي دست دوم بدون واسطه و مستقيم از خود صاحب قبلي آن انجام مي گيرد. اين نوع گوشي ها ارزانتر از دو نوع قبلي هستند اما كارشناسي قوي تري از سوي خريدار لازم دارند.
در اين مدل خريدار و فروشنده به هر طريقي با يكديگر آشنا مي شوند و معامله انجام مي گيرد. در خريد اين گونه گوشي ها بايد خيلي احتياط كرد و موارد زير را در نظر گرفت:
- قبل از قرار ملاقات عكس هاي زياد و از زواياي مختلف از گوشي را بخواهيد.
- قبل از ملاقات هر سوالي كه فكر مي كنيد لازم است را بپرسيد.
- چنانچه گوشي تعميرات قبلي داشته، حتما از فروشنده ريز آن را بخواهيد.
- اگر معامله كاملا اينترنتي و مجازي است، راه بازگشتي حتما وجود داشته باشد.
- از فروشنده مهلت تست بخواهيد.
- به فروشنده بگوييد كه با سيم كارت خودتان بايد گوشي را قبل از خريد كاملا امتحان كنيد.
- هرگز تنهايي به محل انجام معامله نرويد (اين را تاكيد مي كنم كه حتما با يكي از آشنايان خود به سر قرار حاضر شويد.)
- با درخواست جعبه گوشي، از دزدي نبودن آن تا حدودي اطمينان پيدا كنيد.
مرتبط: تشخيص اصل يا فيك بودن لوازم جانبي آيفون
–
حال كه با سه دسته از گوشي هاي دست دوم آشنا شديد به موارد ديگري توجه شما را جلب مي كنيم. در خريد گوشي دست دوم قيمت مناسب يك چالش هميشگي است. شما بايد يك قيمت حدودي از جنسي كه ميخواهيد بخريد بدانيد تا سرتان كلاه نرود. بايد قيمت گوشي نو را بدانيد و با كمي تحقيق و سرچ در اينترنت مي توانيد قيمت حدودي مدل دست دوم آن را هم پيدا كنيد.
در هنگام خريد گوشي دست دوم موارد مهم ديگري هم بايد در نظر داشته باشيد و از مواردي اطمينان حاصل كنيد.
- از اينكه گوشي مورد نظرتان قفل نباشد (گوشي هاي اپراتوري كشورهاي خارجي) و در سيستم شبكه اي كشور سكونت شما كار بكند.
- وجود لوازم جانبي اصلي و همينطور جعبه. لوازم جانبي تقلبي و نبود جعبه مي توانند از نشانه هاي دزدي بودن گوشي باشند.
- حتما گوشي مورد نظر فكتوري ريست شده باشد و هيچگونه اطلاعات و حساب كاربري صاحب قبلي در آن نباشد.
- به صدمات فيزيكي وارد آمده بر گوشي دقت كنيد و حتما از آب خوردگي دستگاه سوال كنيد (آب خوردگي از مواردي است كه در ظاهر ديده نمي شود و ممكن است حتي گوشي براي مدت زماني هم كار كند ولي به يكباره خراب خواهد شد.)
- چنانچه امكان دارد درگوشي را باز كنيد و شكل ظاهري قطعات پيدا را كنترل كنيد و همچنين از سالم و اصل بودن باطري مطمئن شويد.
و اما از مواردي كه بايد در تست گوشي دست دوم به آنها دقت داشته باشيد:
- قبل از خريد از امكانات گوشي آگاه شويد و همه آنها را تست كنيد.
- سيم كارت خودتان را وارد گوشي كرده و با استفاده از گوشي تماس برقرار كرده و پيامكي بدهيد.
- چنانچه گوشي امكان اضافه كردن حافظه را دارد يك كارت حافظه همراهتان باشد و آن را امتحان كنيد.
- گوشي را به اينترنت خط سيم كارتتان وصل كنيد و از نوع اتصال اينترنتي آن آگاه شويد.
- درگاه هدست (هدفون) را با يك هدست سالم امتحان كنيد.
- يك موسيقي روي آن پخش كنيد و از سالم بودن بلندگويش مطمئن شويد.
- شارژش كنيد.
- براي برخي موارد فوق تستهايي وجود دارند كه خود گوشي در خود دارد، قبل از خريد با كمي گشتن در اينترنت اين كدها را بيابيد و در تست از آنها استفاده كنيد.
- گوشي را به لپتاپ وصل كنيد و از نقل و انتقال داده ها با آن مطمئن شويد.
بعد از تمام اين موارد سعي كنيد از فروشنده يك مهلت تست يكي دو روزه بگيريد تا درصورت يافتن عيبي ديگر بتوانيد زودتر حق خود را پس بگيريد.
منبع: تعميرات آيفون در محل ديجي دكي
- یکشنبه ۰۵ آذر ۹۶ | ۱۰:۵۸
- ۱۷ بازديد
- ۰ نظر