يكي از سوالاتي كه كاربران از ما مي پرسند بحث رجيستر گوشي مسافر هست و يا گوشي دست دومي كه رجيستر نشده و فروشنده هم در دسترس نيست. در هر دوي اين موارد درصورت تمايل به استفاده از گوشي بايد آن را خودتان رجيستر كنيد با پرداخت مبلغي به عنوان گمركي براي گوشي.
طرح رجيستري طرحي بود كه بعدي از كلي كش و قوس بلاخره در آبان و آذر ماه سال ۹۶ آغاز كرد. كم كم رشد كرد و در ارديبهشت ۹۷ تمامي برندها مشمول طرح رجيستري شدند. ما از طريق همين بلاگ و همينطور كانال تلگرامي مان همواره تلاش كرديم تا از اخرين اخبار و اطلاعيه ها در اين زمينه شما را آگاه كنيم.
مرتبط: طرح رجيستري چيست؟
اما حالا بحث رجيستر گوشي مسافر و گوشي هاي رجيستر نشده خيلي داغ هست و موضوعي است كه هموطنان و مسافران را به دردسر مي اندازد. در اين رابطه اول يك توصيه داريم. اگر شما مسافر هستي و كمتر از يك ماه در ايران هستين، اصلا نگران نباشيد، تا يك ماه مي توانيد بدون مشكلي از گوشي تان استفاده كنيد. اما اگر قرار است بيشتر از يك ماه در ايران باشيد و از گوشي استفاده كنيد باز هم دو حالت وجود دارد كه در ادامه برايتان خواهيم گفت.
براي رجيستر كردن گوشي رجيستر نشده بايستي به گمرك مراجعه كنيد و اظهارنامه گمركي پر نماييد و گوشي را رجيستر كنيد. خوشبختانه سايتي به اين منظور راه اندازي شده كه ديگر مجبور نيستيد براي رجيستر كردن گوشي جايي برويد. براي مسافران هم كه وقتي وارد مي شوند در همان واحد گمرك داخل فرودگاه هم مي توانند اقدام كنند يا اينكه از طريق سايت.
اما، اگر گوشي را از داخل تهيه كرده ايد، قبل از ۱۴ آذر ۹۶ اصلا نبايد برايش مشكلي پيش بيايد اگر همان موقع استفاده كرده باشيد و يا اگر بعد از ۱۴ آذر ۹۶ و با ادعاي فروشنده مبني بر رجيستر بودن گوشي، بايد برويد و از فروشنده حقتان را بگيريد. همانطور كه در پستي ديگر هم گفته ايم، بايد يا گوشي را برايتان رجيستر كند، يا يك گوشي معادل و رجيستر شده بدهد و يا مبلغ به روز براي گوشي را به شما عودت دهد.
مرتبط: شناسه گوشي را چگونه بيابيم و در طرح رجيستري كنترل كنيم؟
درمورد سايت گمركي كه گفتيم، شما براي رجيستر گوشي مسافر يا هر گوشي رجيستر نشده ديگر، مي توانيد به سايت گمرك به نشاني http://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister?0 برويد، شناسه گوشي را از روش هاي توضيح داده شده در قبل وارد نماييد و بقيه مراحل را ادامه دهيد تا گوشي خود را رجيستر كنيد. مبلغ ۱۶درصد از قيمت گوشي، قيمتي كه در سامانه هست را نيز بايد پرداخت نماييد. وقتي از طريق سايت اقدام مي كنيد لازم هست كه يك شماره هم ارائه دهيد تا با دريافت كد از طريق پيامك احراز هويت كنيد، اما اگر حضورا به دفاتر گمرك برويد ديگر نيازي به شماره نخواهيد داشت.
نكته مهم: براي اين كار نياز به يك پاسپورت داريد كه از ورود آن به ايران و خوردن مُهر ورودي، كمتر از ۳۰ روز گذشته باشد. با هر پاسپورت مي توانيد حداكثر دو گوشي را رجيستر نماييد و بيشتر از آن مشمول حالت بازرگاني مي شود!
اگر شما مسافري هستين كه بيش از ۳۰ روز قصد ماندن در ايران را داريد و يا ممكن است در روزهاي آينده نيز به ايران بازگرديد و در مجموع بيشتر از ۳۰ روز در ايران خواهيد ماند، اگر هزينه رجيستر گوشي مسافر برايتان زياد است، مي توانيد يك گوشي معمولي از داخل تهيه كنيد (با احتياط فراوان در رجيستر بودن گوشي) و از گوشي ديگر خود براي كارهاي اينترنتي استفاده كنيد. البته كه بايد همواره دو گوشي را همراه داشته باشيد.
اگر بيش از ۳۰ روز از آمدنتان گذشت و گوشي را رجيستر نكرديد، ديگر نمي توانيد با پاسپورت خودتان اين كار را انجام دهيد. بايد دوستي پيدا كنيد كه زير ۳۰ روز به ايران وارد شده باشد، با پاسپورت او گوشي را رجيستر كنيد و بعد از شماره او به شماره خودتان انتقال مالكيت دهيد. راه دومي هم هست كه ديگر نيازي به انتقال مالكيت نداشته باشيد، بعد از ثبت نام در سايت گمرك به نام فرد صاحب پاسپورت و پرداخت حق گمركي خواسته شده در سايت، كد همتايي كه ارسال مي شود را مي توانيد با هر سيم كارت ديگري رجيستر كنيد و لازم نيست كه حتما با سيم كارت صاحب پاسپورت اين كار صورت گيرد، اما گاهي پيغام خطا داده مي شود كه در اين صورت مجبور هستيد با سيم كارت صاحب پاسپورت اقدام كنيد و بعدا انتقال مالكيت بدهيد.
درصورت بروز هرگونه مشكلي عزيزان بايستي با سامانه همتا با شماره ۰۹۶۳۶۶ تماس بگيرند
- سه شنبه ۰۲ بهمن ۹۷ | ۱۶:۰۴
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر