اگر خودروي شخصي داريد، حتما متوجه تابلوي استفاده از موبايل ممنوع را در پمپ بنزين ها ديده ايد! اگر از افراد مسئول نازل ها در پمپ بنزين سوال كنيد مي گويند استفاده از موبايل در پمپ بنزين خطرناك است و باعث آتش سوزي مي شود! آيا چنين مطلبي صحيح است؟ ادامه مطلب را بخوانيد تا درمورد خطرات استفاده از موبايل در پمپ بنزين برايتان بگوييم.
اول بگوييم موبايل چيست؟ موبايل يك وسيله الكترونيكي است كه با ارتباطي كه با دكل ها و آنتن هاي مخابراتي مي گيرد، امكاناتي را براي صاحبش فراهم مي سازد. انرژي اين امواج از پتا الكترون ولت تا چند مگا الكترون ولت متغير هست.
در تحقيقات و آزمايشات بسيار زيادي هيچ ارتباطي بين استفاده از موبايل در پمپ بنزين و آتش سوزي پيدا نشده است. حتي خواستند تا به زور با استفاده از موبايل آتش سوزي به راه بياندازند، اما موفق نشده اند. در مورد اعدادي كه در بند قبل گفتيم، اين اعداد مقداري نيستند كه بتوانند آتشي ايجاد كنند. و اگر قرار باشد اين انرژي منجر به آتش شود، پس استفاده كنندگان از موبايل آسيب هاي زيادي مي ديدند.
مرتبط: كاهش امواج موبايل
پس چرا انقدر هشدار بر عدم استفاده از موبايل داده مي شود؟ دلايل اصلي يكي ايمني خود شماست و ديگري جلوگيري از تاخيرهاي احتمالي! در پمپ بنزين به هر حال شما با ماده اشتعال زا كار مي كنيد، ماشين هاي زياد ديگري هم در حركت هستند، در نتيجه بايد حواستان حسابي جمع باشد. ممكن است هنگام صحبت با موبايل متوجه خودروي ديگري نشويد و … از طرفي ديگر استفاده و صحبت با موبايل سرعت آدمي را در كاري كه انجام مي دهد مي كاهد. اين افزايش زمان براي بنزين زدن مي تواند اعصاب بسياري از افراد منتظر در صف را به هم بريزد، بنابراين بايد سعي كنيد تا در سريع ترين زمان ممكن بنزين زدن را تمام كنيد تا مشكلي از اين دست پيش نيايد.
معمولا هشدارها خيلي جدي تر از واقعيت مي گذارند تا حتما به آنها عمل شوند.
حالا كه درمورد استفاده از موبايل در پمپ بنزين ياد گرفتيد يك دليل اصلي براي آتش سوزي را برايتان شرح خواهيم داد. اين عامل واقعا خطرناك است. آيا تا به حال هنگام پياده شدن از ماشين، وقتي دستتان به بدنه خورده جرقه اي را حس نكرده ايد؟ مخصوصا اگر روكش صندلي شما پارچه اي باشد، چيزي مانند كشيدن پاي جوراب دار روي فرش، يا كشيدن شانه به مو كه برق دار مي شوند. اينها همگي الكترواستاتيك هستند، يا برق ساكن و در بدن شما جمع شده و به دنبال فرصتي هستند تا از بدنتان تخليه شوند. هنگام تخليه هم با توجه به شدت و مقدار بار جمع شده در بدنتان جرقه اي زده مي شود.
از طرفي بنزين بسيار بخارشونده هست، حتي اگر شما كاملا احتياط كنيد تا بنزين بيرون از باك نريزد (بنزيني كه گران هم هست) باز در حين بنزين زدن مقداري از آن بخار مي شود. سوار و پياده شدن هاي زياد شما يا ساير سرنشينان و به نوعي حضور افراد برقدار در محيطي با آن همه بخار بنزين مي تواند خيلي خطر آفرين باشد، يك جرقه و … خيلي مراقب خودتان باشيد
- سه شنبه ۰۲ بهمن ۹۷ | ۱۵:۵۸
- ۱۷ بازديد
- ۰ نظر