كمتر از دو سال به يكي از بزرگترين رويدادهاي ورزشي جهان به ميزباني ژاپن، المپيك ژاپن ۲۰۲۰ مانده است. ژاپني ها كه در بيشتر مسائل اخبارساز مي شوند البته از جهت مثبت، اين بار هم كارها و نقشه هاي جالبي براي المپيك ۲۰۲۰ كشيده اند.
احتمالا مي دانيد كه در هر گوشي موبايل و كلا در مدارات الكتريكي فلزات گران بهايي همچون طلا، نقره، نيكل و … به كار رفته. مقدار اين فلزات در اين مدارها خيلي زياد نيستند، اما وقتي تعداد موبايل ها به حد زيادي بالا باشند، اين فلزات قابل توجه مي شوند. در دنيا شركت هاي زيادي وجود دارند كه مدارات الكتريكي و موبايل ها را جمع كرده و بازيافت مي كنند و تجارت خوبي هم در اين زمينه براي خودشان دست و پا كرده اند.
قهرمان ژيمناستيك ژاپن، كوهي اوچيمورا، دارنده سه مدال طلا در ادوار گذشته در اين زمينه گفته: “مدالهاي طلاي المپيك ژاپن و پارالمپيك ژاپن از ياد و تحسين مردم ساخته خواهد شد كه كاملا بازيافتي هستند. به نظر من پيغام مهمي در اين كار براي نسل هاي آينده وجود دارد.”
يك مدال طلا ۵۸۶گرم وزن دارد كه از نقره با خلوص ۹۹.۹ درصد ساخته شده و با ۶ گرم طلا روي اين نقره خالص آبكاري مي شود!
تقريبا يك سال و نيم پيش، مسئولين ژاپني كمپيني راه انداختند و در آن از تمام مردم ژاپن خواستند تا گوشي هاي از كار افتاده شان را در اختيارشان قرار دهند. بدين منظور در نقاط زيادي از شهر، فضاهايي را براي سهولت كار مردم ايجاد كردند تا بتوانند به راحتي موبايل قديمي و از كار افتاده خودشان را در راه اين كمپين و هدف خوب اهدا كنند.
كميته برگزار كننده مسابقات همراه با شركت اپراتوري NTT Docomo، بزرگترين اپراتور ژاپن و يك شركت بازيافتي، تقريبا ۸ تن گوشي از كار افتاده و قديمي براي بازيافت جمع آوري كردند (اين تعداد در مدت زمان كمي گردآوري شده است) و قرار است با اين ميليون ها گوشي، ۵۰۰۰مدال طلاي بازيهاي المپيك و پارالمپيك را تهيه كنند.
البته اين كار، كار تازه اي نيست و در ادوار گذشته هم استفاده از طلاي بازيافتي اين چنيني مرسوم بوده، اما المپيك ژاپن اولين بار است كه مي خواهد مدال هاي طلا تماما از طلاي بازيافتي درست شده باشند. يك مدال طلا ۵۸۶گرم وزن دارد كه از نقره با خلوص ۹۹.۹ درصد ساخته شده و با ۶ گرم طلا روي اين نقره خالص آبكاري مي شود!
مرتبط: مسابقات پرتاب موبايل
جالب است بدانيد كه ژاپن از لحاظ ذخاير طبيعي فلزات گران بها وضع خوبي ندارد و كلا معادن زيادي ندارد، اما طلا و نقره اي كه از زباله هاي الكترونيكي خود بازيافت مي كند به ترتيب معادل با ۱۶ و ۲۲درصد ذخاير جهان است!
اقدام جالب ديگر ژاپن براي اين بازي ها استفاده از منابع انرژي تجديد پذير خواهد بود، پروژه اي كه به صورت جدي در حال پيگيري آن هستند!
- چهارشنبه ۲۶ دی ۹۷ | ۱۵:۰۰
- ۱۱ بازديد
- ۰ نظر