چند روز پيش در روز ۱۳ ژانويه ۲۰۱۸ افرادي كه در هاوايي بودند بر روي گجت ها و گوشي هايشان با پيغامي خاص مواجه شدند كه ترس بسيار زيادي را بر دلشان انداخت. پيغامي منتشر شد كه مراقب باشيد، هاوايي در معرض حمله موشكي است، اين يك پيغام الكي نيست. اين هشدار خطر موشك در هاوايي باعث هرج و مرج هاي بسيار زيادي در شهر شد.
كره شمالي به سوي ژاپن موشكي پرتاب كرده است و بايد هر چه زودتر پناه بگيريد!
بعدها دولتمردان هاوايي اعلام كردند كه اين يك خطاي انساني بوده و اشتباها فردي دكمه اعلان خطر را زده بوده است! جالب اينكه همچون اعلام خطر موشك در هاوايي يك مورد در ژاپن هم رخ داد و آن هم تنها ۲ روز بعد از مورد هاوايي! در مورد ژاپني گفته شده بود كه مراقب باشيد، كره شمالي به سوي ژاپن موشكي پرتاب كرده است و بايد هر چه زودتر پناه بگيريد. كه بلافاصله اعلام شد اين نيز يك خطاي انساني بوده!
اما واقعا چرا چنين اتفاقاتي مي افتد؟ با توجه به وجود عده اي قدرت طلب و به نوعي ديوانه ميان سياستمداران در دنيا و مخصوصا افرادي كه توانمندي هاي زيادي دارند اما متاسفانه بويي از صلح طلبي و آرامش نبرده اند، كشورهاي مختلف دنيا به نوعي دنبال راهي هستند براي هشدار دادن سريع و بموقع به ملتشان، در مواقعي كه ممكن است خطري پيش بيايد! چيزي شبيه به آژيرهاي وضعيت قرمز در زمان بمباران كشور عزيز خودمان.
خواندني: تلفاي چيست؟
اما نكته اي كه وجود دارد اين است كه چرا بايد چنين سيستم هايي با يك خطاي انساني ساده فعال شده و اين همه هرج و مرج و احساس ناامني ميان مردم ايجاد كند؟ اين يك سوال كوچك است كه خيلي هم پيچيده نيست! معلوم نيست كه با ترس ناشي از خبرهاي هاي همچون اخطار خطر موشك در هاوايي چه آسيب هاي اجتماعي و اقتصادي اي در كشورها ممكن است رخ دهد. اگر اين اخطارها تكرار شوند، همچون داستان چوپان دروغگو، ديگر كسي آنها را جدي نخواهد گرفت و در مواقع واقعي خطر ديگر به كار نخواهند آمد! ايده و طرح بسيار پسنديده است و حتما مي توان با تدابير كوچكي جلوي چنين وقايعي را گرفت!
- چهارشنبه ۲۵ مهر ۹۷ | ۱۸:۳۱
- ۱۶ بازديد
- ۰ نظر