در يكي دو ماه اخير شركت هاي گوگل و اپل ادواتي معرفي كردند كه داخل آنها از eSIM (ايي سيم) استفاده شده است. نسل سوم اپل واچ ها شايد از شناخته شده ترين اين محصولات باشند. قبل از توصيف و توضيح eSIM بايد بگوييم كه اين سيم كارت نسل جديد به مشتريان تجربه ايمن تري خواهد داد، كه در كنارش مي توان طراحي راحت تر براي توليد كنندگان و همچنين امكانات و موقعيت هاي مناسبتري را براي اپراتورها نيز ايجاد كند.
مرتبط: محصولات امسال اپل
سيم كارت يا SIM (Subscriber Identity Module) Card اولين بار در سال ۱۹۹۱ در ابعادي بسيار بزرگ عرضه شد (در ابعاد يك كارت عابر بانك). اين كارت ها براي فعاليت و شناخته شدن در شبكه هاي سلولي ايجاد شدند و تا به امروز تغييرات زيادي داشته اند كه يكي از آنها كوچك شدن سايزشان بوده است.
با گذر زمان و كوچكتر شدن تلفن هاي همراه، سايز سيم كارت ها يكي از مسائل مهم به شمار ميرفته و روز به روز از آن كاسته شده است. صحبت از حذف و بهبود حتي چند ميليمتر هست. حذف كردن جك هدفون هم در كنار فروش بيشتر هدفونهاي بي سيم به دليل صرفه جويي در فضاي داخل گوشي ها بوده است. از طرف ديگر تلاش براي ضد آب كردن گوشي ها داخلي كردن سيم كارت را در دستور كارها قرارداده است. در حال حاضر تا قبل از استفاده از eSIM ها نانوسيم ها با ابعاد ۱۲.۳۰ در ۸.۸۰ ميليمتر از كوچكترين سيم كارت ها محسوب مي شوند كه باز هم طراحي ها نياز به سيم كارت هاي كوچكتر دارند.
از اين پس به جاي خريد سيم كارت از اپراتور كافي است يك كد از آن تهيه كنيد
eSIM يا Embedded SIM به معناي سيم كارت جاسازي شده كه تا قبل از اين با نام eUICC شناخته شده است داراي ابعادي بسيار كوچك در حدود ۶ در ۵ ميليمتر مي باشد و توسط سازنده به مادربرد گوشي لحبم مي شود! و علاوه بر داشتن تمام قابليت هاي سيم كارت هاي قبلي قابليت هاي بيشتري نيز به همراه خود دارد.
شايد بگوييد وقتي سازنده اين سيم كارت را در گوشي جاي دهد، چگونه مي توانيم از آن براي اپراتور دلخواهمان استفاده كنيم؟ نگران نباشيد. نكته جالب eSIM اين است كه شما تنها با اسكن يك كد مي توانيد آن را برنامه دهي كرده و با اپراتوري كه مي خواهيد با آن كار كنيد. يعني از اين پس به جاي خريد سيم كارت از اپراتور كافي است يك كد از آن تهيه كنيد كه مخصوص خودتان است و با آن كد (كه يا دستي وارد كنيد و يا اسكنش كنيد) گوشي فعال و قابل استفاده مي شود.
همين قابليت مكالمه اي كه در نسل سوم اپل واچ امسال معرفي شده بخاطر وجود همين eSIM داخل آن است. يك مزيت ديگر كاهش هزينه هاي ساخت سيم كارت هاست كه البته بعيد است از اين مزيت سودي داخل جيب كاربران وارد شود!
مرتبط: اينترنت اشيا
يك كاربرد مهم ديگر اين eSIMها استفاده از آنها در بحث اينترنت اشيا مي باشد. چرا كه نه، به راحتي مي توان چنين سيم كارتي را داخل هر وسيله اي گذاشت و به آن قابليت ارتباط گيري با دنياي پيرامونش را داد. انواع گجت هاي هوشمند، وسايل منزل، خودرو و هرآنچه كه فكرش را بكنيد مي تواند از اين eSIM بهره ببرد و ارتباطش با دنيا برقرار شود.
نگران نباشيد، دستگاه شما كه با سيم كارت كار مي كند همچنان قابل استفاده است و زمان لازم هست تا تمامي دستگاه ها از اين سيم كارت كوچك داشتني بهره ببرند و سيم كارت هاي حال حاضر بلااستفاده شوند.
- سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷ | ۱۸:۳۴
- ۳۴ بازديد
- ۰ نظر